Trädgårdsfix & playdate!


Älsklingarna på Vellingeblomman

Theo mitt bland alla fjädrar=)

Söta Anna & pojkarna=)


Härliga dagar, helt enkelt;)

Igår skulle Max & Theo egentligen varit på 1 ÅRS KONTROLL på BVC i vellinge men pga sjukdom fick det ställas in. Blir en ny tid för det i nästa vecka. Istället åkte jag, mamma & barnen till Vellingeblomman (påskbyn) köpte lite fjädrar som jag ska sätta i påskriset sen när det väl är dags. Köpte även fina vår penséer till trädgården. Max & Theo tyckte det var jättekul på V blomman & hade fullt upp med att titta på allt!;) När vi kom hem blev det plantering av de fina blommorna & barnen fick krypa runt i trädgården. Mysigt nu när man äntligen kan börja vara ute mer & mer, älskar att vara utomhus. I helgen ska vi ha husvisning så igårkväll kom Mickes föräldrar hit & var snälla och hjälpte oss att städa & passa barnen. Vi åker nämligen till Göteborg snart så därför fick vi fixa med städningen igår. Blir ju lätt stökigt med två små som drar fram allt hela tiden.

Idag har vi haft våra härliga vänner Anna & August varit här på fika och lek, såå trevligt!! Barnen lekte och vi fick snackat och druckit en massa kaffe;) Tack för idag härliga ni!

Nu ska jag fortsätta lite med städandet, det tar då aldrig slut. Därefter blir det sängen-läängtar!!=)

Maximilians & Theodors ettårsdag!!


Prinsarnas fina tårtor som vi beställde från Mimmas i vellinge!

Lite av alla fiiina presenter!! Tack snälla.

Älsklingarna!!

Busiga pojkarna

Max va tuff & kröp på gräset idag, lite äckligt & konstigt var det allt;)

Theo vägrade att krypa på gräset och kröp istället på vårt trädäck,
fegisen;)

Theo älskar att gunga.. sanden tycker han är SÅ hemsk :)

En till som också älskar det..


Har måånga fler bilder på min andra kamera som jag kommer lägga upp sen!!

Idag är det ingen vanlig dag för det är Maximilians & Theodors första födelsedag!!;) Hipp, hipp ..hurra!!!..
Nu är våra små pojkar inte 0 längre utan nu är de 1 år gamla. Tänk så fort tiden har gått och så mycket vi har fått uppleva under detta första året. Så mycket nytt och så mycket KÄRLEK! Efter man fått barn befinner man sig dagligen i en enda stor kärleksbubbla och man glömmer fort bort allt annat runtomkring. Hela världen stannar upp och det enda som betyder något är dessa små nya människorna som kommer prägla ens liv varje dag, varje timme framöver. Vi fick dessutom äran att få två små bebisar på en & samma gång och det har alltid känts lite extra häftigt men har också varit en stor prövning för oss som aldrig tidigare varit föräldrar. Måste dock erkänna att jag tycker att vi har lyckats jäkligt bra än så länge och jag är så stolt över det vi åstadkommit såhär långt. Man växer med uppgiften och det man har anpassar man sig efter så är det bara! Igår var det dags för deras första kalas och vi firade dom med ett stort släktkalas här hemma. Fina tårtor, ballonger, fina presenter och Max & Theo var så glada ;)


Tack till alla ni som var här igår & firade våra små hjärtan tillsammans med oss, tusen-tusen tack!<3 Om ett tag är det även dags att fira de små tillsammans med deras små söta vänner, vi längtar!!=)


Imorse sjöng vi för de små & de tittade bara på oss och undrade vad vi sysslade med, hallå var är vällingen liksom;)) Theo visste inte om han skulle skratta eller gråta, haha. Eftersom vi i min släkt alltid har haft en godmorgonsång vid födelsedagar så kommer jag givetvis fortsätta med denna tradition även i min egna familj. *Mysigt*

Idag har vi haft en mysig dag med mormor/farmor som var lediga idag & kom hit & fikade med oss. Blev även en tur till vår lekplats så de små födelsedagsbarnen fick gunga sen fick de krya runt i trädgården och vi alla fick njuta av den härliga solen. En jättemysig dag!!<3 Senare ikväll blir det en god middag och ännu mera mys när hela familjen är samlad.


Många kramar!

♥ Våffeldagen ♥


Älsklingarna igår!

Goda mackorna

Killkompisarna;)

Maria med sina godingar

Den goda fikan!


Gud vad jag älskar denna dagen.. fredag & våfflor på det, underbart. Veckan har varit jättebra och vi har hunnit med att träffa härliga vänner, fikat, ridit och njutit av det underbara vårvädret! Idag är det tyvärr grått & regnigt så undrar så var den härliga solen tagit vägen??

I förrgår hade vi trevligt besök av Maria med hennes tvillingpojkar Liam & Noah. Hennes pojkar är en månad yngre än M&T men de lekte så fint tillsammans och busade & busade:) Maria hade varit snäll & köpt med sig urgoda bakelser, päronmousse med god chokladbotten - smaskigt gott!! Det är så roligt att träffa andra tvillingmammor;) Vi är så glada att vi lärt känna er. Tänk så många underbara männiksor man lärt känna under sin mammaledighet, trevliga mammor med underbara barn!<3 så fantastiskt roligt.

Igår hade vi en mysig dag i höllviken. Jag, Micke, barnen, mormor & farmor var och valde ut födelsedagspresenter till de små;) Max & Theo tyckte det var sådär kul i slutet men jag gillade det myycket;) Blev många fina saker. Bilder kommer att komma upp här lite senare. Blev sedan goda mackor & en god macchiato efter shoppingrundan. Max & Theo fick även bada i jacuzzin innan vi åkte hem. Senare på kvällen åkte vi iväg & köpte sushi som vi åt framför tv;n, en bra avslutning på en underbar dag.

Just nu är Micke i stan och när han kommer hem ska vi käka våfflor, gotttt! Blir stallet för mig sen senare i eftermiddag.

Ha en mysig fredag.


Superlördag!


Fixar med efterrätten;)

Massssa god sushi:)



Fina Anna & Max. Theo ville inte vara med & kröp iväg;))


Min fiiina vän!!<3 på brunchstället-gottt va det!!!

Jättefina mössar till Max & Theo från söta Martina! Perfekt nu till våren.


Vilket härligt väder denna lördag bjudit på! Idag har det vekligen varit vår i luften. Helgen har dessutom varit riktigt bra hitintills. Igår hade vi Anna & Christian här och vi åt massa god sushi & till dessert hade jag gjort en tobleronemousse toppad med hallon. Tack för en trevlig kväll kära vänner!!

Imorse vaknade vi alla runt 07.00 & då var det bara att pallra sig upp. Vid lunchtid åkte Micke & barnen till höllviken & jag åkte in till stan för att träffa min goa vän Martina. Vi började med att äta en god brunch vid Värnhem & sedan åkte vi vidare in till city och gick runt & strosade bland alla affärer och njöt av solen med en god fruktig smoothie i handen, mums!! Fick handlat lite saker på Panduro Hobby så nu ska det pysslas lite här hemma;)Söta Martina hade även köpt varsin fin present till Max & Theo, fina mössor i supersnygga färger, tack snälla hjärtat. Som ni alltså hör så har helgen varit jättebra och det är sånt här jag uppskattar väldigt mycket. Nu ska jag snart pussa ihjäl mina små pojkar och sedan ta en promenad.

Ikväll kör vi på hemmamys!!

Regnig dag = IKEA


MINA FINA KILLAR!!!<3

Theo inspekterar den nya bollen som mormor köpte idag!!=)


Busiga Max!!!

Dessa fina tröjorna fick M & T av mormor igår!! fräcka till jeans.

Väl behövligt!

Nu ska jag kika i denna för här finns alltid många bra tips!

Vart tog våren vägen? Eller har den ens kommit?;) Just nu öser det ner här utanför fönstret & det är blåsigt. Idag har ju Micke varit hemma (pappaledig) och min mamma var ledig från jobb så vi åkte därför alla in till Ikea vilket passade väldigt bra en dag som denna. Det blev lite shopping, nödvändiga småsaker & en god lunch. Förstår verkligen varför det alltid är så mycket folk på restaurangen på Ikea för det är ju så jäkla billigt att äta där. Jag tog god kyckling med pommes & beasås och Micke tog kött med sås & pommes och på det kaffe & kaka och för allt detta hamnade vi strax över hundralappen & jag menar hur billigt är inte det då! Max & Theo åt sitt mellanmål när vi åt men det slutade med att de åt upp halva min kyckling som de fullkomligen älskade. Nästa gång får jag nog beställa in en kycklingmeny även till dom. Mina älskade små matvrak! *haha* De är så goa för nu när de gillar något riktigt mycket så säger de Mmmmmm riktigt högt, gullisar.

Nu ikväll ska vi laga lite god spaghetti & köttfärssås och bara titta på tv och ha en mysig kväll. Vi har ju redan helg!=) Imorgon kommer fina vänner över på lite god sushi, ska bli grymt trevligt.

Kramar!

Tisdagsmys!


Bakpotatis med räk & skagenröra

Goda kakor som Mindy hade bakat

Tre stycken busiga killar som leker=)

Theo

Max som leker med tesilen

Söta vännen Mindy!!

Här sitter jag redo på att få hugga in på de goda kakorna....=)



Idag har jag, Max och Theo haft en supertisdag. I förmiddags blev det en härlig promenad i solen och sen fick vi besök av goa Mindy & William på eftermiddagen. Jag bjöd på bakpotatis med räk & skagenröra med sallad. Söta Mindy hade bakat och hade med sig så goda kakor. Efter 3½ lektimme var barnen trötta och somnade gott. En kort stund efter barnen somnat kom Micke hem och jag bytte om til ridkläderna och åkte ut till mina hästar.

Ikväll
blev det goda varma mackor till middag och nu tittar jag på "Desperate Housewifes" och äter goda kakor som söta Mindy gav mig, mums!!! Tack för idag min fina vän.

Många kramar från mig!

CULT DESIGN KÖK!





Jag & Alexandra i lördags!

Har spanat lite på fina diskmedelflaskor till köket och hittade denna fina (bilden ovan) från CULT DESIGN som får bli nästa inköp till hemmet. Tycker det är så fult att ha Yes flaskan ståendes framme så därför vill jag köpa denna så man kan ha den i istället och en enbart använda Yes flaskan som refill.

Helgen har varit underbar och vi började helgen (fredagen) här hemma med god sushi och film. På lördagen va jag först en vända hos hästarna på morgonen sedan åkte vi ner till Skanör och fikade lite och lämnade av barnen där för mamma & claes skulle nämligen passa dom över natten. Vi åkte hem och gjorde oss iordning för att åka in till stan och möta upp Alexandra & Martin för att äta middag tillsammans på Sankt Markus Vinkällare i malmö. Lika gott som alltid och ännu trevligare med trevligt sällskap. Efter restaurangbesöket gick vi vidare till Lilla Torg och avslutade kvällen med en god drink på Victors. Vi fick sova gott hela natten och på söndagen var både jag och Micke härligt utvilade. Innan vi åkte ner till skanör för att hämta barnen så åkte vi till Maxi & storhandlade till veckan. I skanör hade mamma förberett god pannkakslunch lagom tills vi kom och de tvar SÅ jäkla gott. Även Max & Theo älskade pannkakor med grädde & sylt. På eftermiddagen åkte jag till hästarna sen hade vi en lugn kväll. Vi åt god korv stroganoff & avlsutade kvällen med Solsidan och chips & dippa!

Idag blev jag faktiskt bortskämd med ännu en bra morgon då barnen vaknade först halv 7 för att äta sen somnade de om efter en timme och sov en bra stund, bra start på veckan. Tar på krafterna att bo hos mormor;) Nu ser vi fram emot en ny trevlig vecka.

Vi ses!

♥ Familjedag ♥


God räkmacka, faktiskt väldigt goda räkor!


Gott som alltid.

Massa fina tavlor med härliga färger!

Klart det är skoj att titta ut genom sådana STORA fönster;)



Idag är det då inget vidare vårväder, istället är det regn och rusk samt kraftig blåst. Vi bestämde oss därför för att åka in en sväng till stan och ta en mysig fika hela familjen. Blev såklart barnvänliga Espresso House! Vi tog varsin god macka och en stor kopp kaffe, mums. Väl hemma blev det ännu mer fika då Mickes mamma/farmor kom förbi med goda kakor & vi drack ännu mer gott kaffe. Barnen sover just nu & middagen är förberedd, en ugnsrätt med kassler, mozzarella, soltorkade tomater, oliver & ett täcke med creme fraiche. Receptet verkade ganska så smaklöst så fick piffa till cremefracihetäcket med lite olika goda kryddor. Har väldigt svårt för att följa recept & vill gärna hellre själv smaka mig fram & se vad som behövs. Hoppas blåsten & regnet avtar så att jag kan få gå ut en runda ikväll, känner verkligen för det. Är ju van vid att gå minst en timme varje dag.

Denna helgen bjuder på många trevligheter, såsom ett restaurangbesök med goa vänner, sovmorgon & mys i skanör! Längtar.


Ha en jättebra kväll.

Oh What A Day!


Underbar utsikt vid Kämpingestranden i höllviken

Oj, vad vi ska bada här i sommar & springa runt efter Max & Theo-haha!
Ligga ner & sola i lugn & ro kan vi nog glömma..:)


Max & Theo fick jättefina kläder av Mickes bror Robin som just varit i Thailand!
Stort tack.

Fika som mamma tog med sig från Ambrosia, mums!!

Helgens middag: Fetaostfyllda biffar med ugnsrostade grönsaker & tzatziki
som tillbehör. Färsk basilika på toppen! Nyttigt & gott.

Vår älsklingsrätt: Helstekt fläskfilé med klyftpotatis &
grillade rotfrukter i ugn. Sås: nerkokt sås med handplockade kantareller.
Och pärltomater är så gott till.

Dagens jag i min nästan lite somriga Hunkydory blus som jag älskar.

Ett tillskott i min garderob en likadan från Hunkydory i rosa, perfekt till sommaren.



Helgen
avslutades på bästa sätt med en härlig solskenspromenad stranden med mina tre älsklingar. Max & Theo har varit sjuka ett bra tag & har åkt på en rejäl förkylning. Igår morse var dom fortfarande hängiga men efter alvedon och ännu mer sovning blev dom små liven bättre & vi bestämde oss för att åka ner en sväng till höllviken till Mickes föräldrar där det bjöds grillat. Årets första grillning för vår del - underbart gott! Kände verkligen att våren var på väg & kände stor lycka! Solen gör en alltid sååå glad.

Barnen tyckte nog det var väldigt kul att komma iväg lite efter att ha haft alldeles för många hemmadagar pga den hemska förkylningen. Tyvärr är det fortfarande väldigt förkylt här hemma denna måndag. Min mamma va här tidigare idag och vi fick även idag en härlig promenad i solen och efteråt tog vi en god fika. Mamma va även snäll och passade Max & Theo medans jag var iväg och vaccinerade vår lilla katt, Alice. Mamma har åkt hem och barnen sover fortfarande mer än vanligt och har nu sovit sedan en halvtimme tillbaks och kommer nog snart vakna. Därefter blir det middag för oss alla och senare blir det nog " Familjen Annorlunda" och kanske en film efter det.

Vi ses!
Kram

Sjukstuga!


Min & Mickes goda lunch från Mimmas i vellinge igår.

Även varsin sådan här god italiensk chokladkaka fick plats i magen!

Gårdagens middag: Sushi från Godai i trelleborg! Väldigt gott & bra pris.

Söta syster.

Hur fina ögonfransar/ögon har du egentligen, aviiis!!=)puss.


När äntligen jag och Micke började bli helt friska igen så har både Max & Theo nu blivit jätteförkylda. Tycker såå himla synd om dom:((( Detta är deras första riktiga förkylning och de hostar, snörvlar & har feber-usch! De äter men dock inte alls mycket. De är uppe en liten stund innan dom blir trötta & vill sova igen. Idag skulle vi egentligen ha hem Anna & Christian på middag men vi fick avboka detta, inte så kul för dom att komma hit & bli totalt nersmittade. Blir till att vi får äta något gott själva & kika på Let´s dance.

Idag har jag varit i stan & fixat med lite olika saker & avslutade med att möta upp min syster för en trevlig lunch! Trevligt ..trevligt!!!<3 Du är såå himla GO!

Barnen sover och hoppas nu de sover ett bra tag till för det behöver dom verkligen så de blir friska mina älskade små killar.

Hoppas ni håller er friska därute!

Hejhej..

Våra hjärtan 11 månader!!!


Min lunchsallad!

Efterrätten..

Maximilian.

Theodor.

Alla skåp ska kollas & allt ska dras ut;)



Då har även Maximilians & Theodors 11-månaders dag passerat och ettårsdagen närmar sig med stormsteg. Kan inte riktigt förstå att vi är inne i mars månad, samma månad som de föddes i för snart ett helt år sedan, ofattbart! Har börjat planera lite smått inför deras ettårskalas. Kommer bli ett kalas för släkten och sedan ett eller två för deras små kompisar. Kan lätt bli stökigt med för många barn på en & samma gång:)

Idag har vi haft besök av mamma/mormor och vi va inne i trelleborg och köpte med oss en god sallad ifrån Systrar & Bröder och kikade lite i affärer. *Mysmys* Senare på eftermiddagen fikade vi med kaffe & smarrig semla. Måste börja dricka mindre kaffe för jag har så svårt att somna på kvällarna:( Ligger & vrider & vänder på mig i, ibland flera timmar och jag känner mig ofta väldigt trött i & med detta. Kommer absolut INTE kunna sluta med det helt & hållet men måste definitivt börja med att minimera antal koppar per dag. Nu ska jag förbereda middagen som blir köttfärsbiffar med sås, potatis & lingon. Barnen äter mer & mer hemlagat blandat med barnmatsburkar från 12 månader och de äter med god aptit, härligt!

Ha det bäst alla härliga läsare ...eller mest riktat till er som är goa & lämnar kommentarer, känn er träffade alla smygläsare!!!

Kram.


RSS 2.0