Måndagskväll




Viii växer nu!!=) Tänkte bjuda på massa magbilder bara för att jag varit
dålig med det tidigare=)



Här sitter jag i soffan med min nya fina volangmorgonrock och med håret i en skönt slarvig knut och mumsar i mig en god mandelmussla med grädde & sylt. På tv;n följer jag CSI! Denna måndagen har tillbringats i stan tillsammans med mannen min. Fick tag i en fin festlig tunika som jag hade tänkt ha på mig på nyårsafton, fyndade även ett fint guldigt halsband & ett fint guldigt armband. En fika hann vi med och det blev varsin god toast på Espresso House och till det en nypressad juice. Innan vi åkte hem åkte vi inom pojkens farmor och hälsade på & där blev vi även bjudna på en fika till. Är inte van vid att springa runt i stan nuförtiden så när jag kom hem somnade jag på soffan i en timme och det behöve jag verkligen. Kände innan hur de små liven rörde sig i magen :) älskar när jag kan känna att de verkligen lever! *fantastiskt*


Nu är jag klar med detta lilla inlägg & ska röja upp här i vardagsrummet när CSI är slut & därefter ska jag sätta mig ner och leta efter det perfekta efterrättsreceptet till en middag för fjorton personer. Skriva en shoppinglista inför Nyårsafton och tillsist ta mig ett varmt bad innan sängen kallar.

Kraaaam

27:e December!







Godkväll kära läsare!


Är nyligen hemkommen från mamma där jag och pojken blev bjudna på julmatsrester från julafton. Det var lika gott som vanligt men måste erkänna att nu vill jag inte se julmat på ett bra tag :) Man blir så trött & slö av all julmat, julgodis m.m som man stoppar i sig. Inte är det lite kalorier som gömmer sig i allt detta men GOTT är det!!:) Har haft en mysig & lugn dag annars och har väl inget direkt spännande att berätta. Tråkigt att all snö är borta för jag älskar sååå när det är så vitt & fint ute. Får hoppas på att det ska komma snö nu i veckan som de pratat om och som det står om i tidningarna. Nu ska jag och magen gå & lägga oss för är väldigt trötta och vill vara pigga tills imorgon då det är måndag och ny vecka!

Många vinter kramar från lilla mig ♥


*Julmys*



En av våra fina vovvar som var julfin!=) och bild på
mig i v. 23!=)


Hej på er! Vill passa på att hälsa alla mina fina vänner som är här inne & läser en riktigt God Jul. Min julafton var mysig och vi firade detta året jul i skanör hos mamma. Det bjöds på god traditionell julmat och det var väldigt gott. Senare på kvällen delades även många fina paket ut. Tack SÅ jättemycket för alla fina klappar jag fick!!!=) Fick bland annat en fin digitalkamera som kan följa med mig vart jag än befinner mig då jag älskar att fota. Vi har  ju vår stora fina Nikon kamera också men den är alldeles för stor & klumpig att ta med sig när man är borta på fest eller dylikt och vill fota. Vi fick en drös med presentkort så nu ska vi verkligen börja titta ordentligt på barnsaker *mysigt* fick även presentkort till en superfin heminredningsaffär som säljer jättefina Lexington kuddar m.m som vi så gärna vill ha till vår soffa. Fick även en biljett till årets Melodifestival av mina goa svärföräldrar, Taaack!! ska verkligen bli superkul. Fick en god bodylotion från Beckham, en jättemysig röd morgonrock från affären där mamma jobbar och mkt annat fint. TACK!


Idag är det ju juldagen och den började med stallet för min del och nu har jag precis ätit en frukost/ lunch bestående av lite rester som mamma packade ner i min väska innan jag gick hem igår:) Har därför ätit god ris a la malta, vörtbröd med mammas hemlagade goda skinka med senap på. Ikväll blir det ett avbrott från julmaten och vi ska göra egen hemgjord pizza här ikväll. Då jag inte är så vidare pigg & festsugen nu så blir det därför en lugn kväll här hemma och ingen utgång som annars alltid hägrat under juldagsnatten!=) Ska nu lägga mig & vila ett tag då jag har ganska så ont i ryggen idag. Får bli x- antal promenader senare för att försöka gå av sig iaf lite utav ALL julmat, hehe! Imorgon (Annandag Jul) ska vi fira hemma hos pojkens familj och då ska vi ge oss på julmaten igen.


Önskar er en fortsatt God Jul!

23:e December


Min hemmagjorda potatisgratäng med fläskfilé, rödvinssås & en god
blandsallad till!


Min goda (starka mexikanska kycklinggryta med bönor, chili & mkt mer)


Den smarriga knäcken!




Här kommer lite bilder från veckans middagar som ni vet älskar jag ju att laga mat=) Började denna onsdags morgonen med att åka till affären & köpa frallor så vi kunde få i oss en god frukost. Handlade även diverse olika goda pålägg m.m! Efter frukosten mådde jag genast lite bättre, mådde väldigt illa när jag vaknade idag och det hände mer eller mindre otrevliga saker men börjar bli van nu :( Det är iaf inte maginflusnesa, skönt det! Bra mna vet vad det beror på. Har precis kört igång en omgång knäck till som snart är klar. Såfort den är färdig och ut potionerad i sina formar ska jag bege mig ut på en promenad med hunden. Får passa på medans snön ligger kvar då det tyvärr börjat töa nu, lagom till jul *dumma väder* hoppas verkligen vi får se lite vitt imorgon när vi vaknar på julaftonsmorgon. Ikväll blir det lilljulafton hos pojkens föräldrar med god middag & vi ska allihopa spela Bingolotto=) Inte igår man gjorde det men ska bli jättemysigt & hoppas man kanske vinner något:) Julkänslorna de är definitivt här nu och förhoppningsvis stannar de en vecka eller två.


K R A M =)


4:e advent! Update


Fin julpresent med gottigheter!


Vår gran!


Gårdagskvällens ( Zuccinipasta med gorgonzola & skinka)




Igår var det dags att tända det sista ljuset på adventsljusstaken då det var dags att inviga 4:e advent. Denna helgen har verkligen gått i ett svep. Missade Anna Ankas Jul men gjorde nog inte så mycket då jag har hört från många att det var så dåligt och jag är inte förvånad :) Tycker inte om henne!! Vi hade en mysig dag här hemma igår jag och M och klädde vår fina gran, lyssnade på julmusik, åt pepparkakor & drack glögg. Blev även en del promenader i snön med min älsklings vovve. På kvällen lagade vi god pasta (zuccinipasta med gorgonzola & skinka) och senare blev det en Wallander film.

Va imorse och tog ut hästarna i snön och vad de busade runt och höll på=) Rädd att de skulle trilla omkull ju. De måste ju roa sig på något sätt nu när det är svårt att få tag på gräs. Kom hem i f.m och har nyss ätit lunch och ska snart ta mig en varm dusch och sedan åka iväg en sväng för att köpa den sista julklappen och handla lite middagsmat tills ikväll. Tror det får bli kycklinggryta med ris ikväll för det är jag vääldigt sugen på. M är ledig nu fram tills jul så det är mysigt med lite sällskap här hemma nu varje dag. Gud vad jag älskar julen!!=)


Ha en mysig dag i snön!!
************************************************
Blev en mysig e.m med en mysig promenad tillsammans med pojken min och hunden och sen lagade vi en god Mexikansk kycklinggryta som var riktig god och väldigt stark. Senare kom Rasmus & hans lilla dotter Tova över på lite glögg, lussebullar & pepparkakor. Är redan trött som en åsna men ska försöka hålla ögonen öppna ett tag till =) Såhär trött har man aldrig varit förr.


Lycka!



En lycklig, söt vovvsing som älskar snöööö!!!=)




Kvällen
har sänkt sitt lugn över vårt hem och jag ligger i soffan och har nyss kollat på Bonde söker fru och nu Jul med Ernst. Har haft en lugn skön dag med promenader med hunden i det kalla härliga vädret, hälsat på mina fina hästar och fått städat lite här hemma med den lilla orken jag hade kvar. Har börjat ta lite järntabletter och hoppas på att det ska hjälpa mig mot tröttheten. Nu ikväll har pojken & hans kompis lagat en god middag till oss tre & det blev god (utbankad fläskfilé med pommes & champinjonstuvning.) De är nu på väg till bion för att se  (Avatar) men då jag inte alls var speciellt intresserad av den filmen stannade jag istället hemma och det går absolut ingen nöd på mig:) Nu ska jag fixa lite fruktsallad med glass och fortsätta titta på tv!


Sköt om er!


Just nu i värmen...


Gulliga Anna!

Nu myser vi mest runt här hemma i väntan på kvällens middag. Minusgrader utanför fönstren, ljusen är tända och ger ett mysigt och varmt sken här hemma. Har idag varit hemma hos min älskade vän Anna och fikat. Hon hade varit snäll & fixat goda frallor och lussebullar och det var såå mysigt & gott. När jag kom hem somnade jag en stund i soffan och känner mig nu lite piggare igen, skönt det! Ikväll blir det lite god plockmat från Smyge rökeri. Deras skaldjur är inte att leka med *mums* Nu ska jag ge hunden mat & rasta honom innan vi sätter oss för att äta. Senare ikväll blir det till att kolla på Svenska hjältar galan.


Världens största kram till er från mig!

Lucia!!❤


Mitt lilla arrangemang i hallen!


var tredje ljuset tänt denna söndag och det är för en gångs skull lite mer vinterväder ute. Det kom faktiskt lite snöflingor innan & det är ju inte illa *ler* Har vår ena labrador (Hubbe) här hemma denna veckan & kom nyss in ifrån en kall & kylig promenad som avslutades här hemma med lite god varm glögg & pepparkakor. Blir till att köpa en fin gran i nästa vecka, ser jag verkligen fram emot. Det blir en sådan god doft i hela huset när granen väl kommer plats. Har även fått köpt lite julklappar denna helgen och känner mig nu lite lugnare:)

Ikväll ska vi hem till M familj och äta middag & M bror och flickvän kommer också dit så det ska bli mysigt. Har hört att det skulle bli kyckling med potatis & brunsås *gott* och passande nu i detta kalla vädret. Har ju länge under graviditeten haft enorma besvär med halsbränna & sura uppstötningar och köpte igår tabletter mot detta & de verkar fungera relativt bra men hade velat att de skulle fungera ännu bättre dock. Det är så jobbigt att det kommer små rapar hela, hela tiden och jag mår så illa utav det. Har även fått börja ta järntabletter nu så jag håller mig lite piggare. Allting går iaf väldigt bra i graviditeten (när det gäller barnen=) om man bortser från alla mina besvär & det är ju huvudsaken:) Är nu en bit in i v.21 och vi var på ultraljud i torsdags & allting såg jättefint ut. De växer precis i den takten de ska och där fanna absolut ingenting att klaga på. I fredags var jag hos BM och då fick jag höra deras små hjärtan som tickade, alltid lika mysigt!=) Ser som vanligt fram emot nästa ultraljud men det dröjer tyvärr några veckor nu tills det är dags igen.


KRAM


Mitt i veckan!


Gulliga Stina!!



Redan onsdag
och det är mitt i veckan. Dagen startade jag med en nyttig tallrik gröt med äpple, kanel & mjölk *mumma* blev sedan en sväng bort till stallet och idag hade jag utsläpp av alla hästarna. Har fortfarande ont i ryggen och känner mig allmänt slö. Åt en god lunch vid halv tolv tiden med söta Stina Systrar & Bönor. Vi tog varsin god ciabatta med kyckling, bacon, sallad & guacamole, den var fantastiskt god och självklart fick jag ner hela utan problem :) Blev sedan en snabbis inom Åhlens innan jag sedan åkte hem igen. Älskar Åhlens och hittar alltid så många fina saker där. Fick syn på en jättefin rosa morgonrock som jag gärna skulle vilja ha. Kanske får bli en liten julklapp till mig själv :) På tal om julklappar så brukar jag alltid vid denna tiden i vanliga fall vara helt klar med alla julklappsinköp men i år är jag väldigt försenad. Detta har ju självklart att göra med att det är mycket annat som känns viktigare för mig att tänka på i år. När man är gravid är det, det enda man i princip fokuserar & tänker på hela tiden, iaf för mig är det så men tror många andra gravida kvinnor kan hålla med mig om detta :) Tiden går så fort och kan knappt förstå vad som väntar oss. Har ju vid detta laget kommit en bra bit över oros tröskeln men en negativ tanke gör sig ofta påmind såsom  tänk..om tänk om..det hela går åt skogen:( Allt kan hända men man hoppas ju förstås alltid på det bästa. Vill får bort alla negativa tankar & detta jobbar jag på varenda dag. Klart man är lite nervös när det är första gången och man dessutom går & bär på två stycken liv därinne. Nu ska vi 3 gå & vila! :)

Önskar er en fortsatt trevlig onsdag...Kraaam!!!

Tisdag eftermiddag!



Martina, min fina vän!!

När jag vaknade imorse hade jag en rejäl foglossnings smärta som strålade från ryggen och nedåt. Första gången jag hade såhär ont faktiskt. Efter ett tag avtog smärtan och jag kände mig lite bättre igen. Åkte och tog ut hästarna och sen åt jag lunch med min älskade vän Martina. Tack för en mysig pratstund min fina vän!! :) Väl hemma igen efter bara ngn timme slängde jag mig direkt i soffan och somnade på studs och fick vilat i 40 min, vilket var urskönt. Har fortfarande ont i ryggen från & till och kommer spendera kvällen här hemma i soffan. Senare blir det nog till att ett varmt skönt bad. Min kära sambo ska tillsammans med en kollega kolla på hockey ikväll så jag är ensam och får laga någon god middag till mig själv. Är väldigt sugen på ost & skinkpaj med en god sallad till så det  får det nog bli.


K R A M



Välkommen vecka 50


Visst är de underbart söta! =)





Helgen
spenderade jag och pojken i härliga Göteborg hos mina kusiner. Vi åkte upp i fredags f.m och kom hem igår kväll. I fredags myste vi bara runt och åt god lasagne & kollade på Idol på kvällen. På lördagen var vi i stan och tittade i affärer. Älskar verkligen Gbg som stad, där känns så rent och fräscht och folket gör en alltid på så glatt humör. Självklart spenderade jag större delen av tiden på stan inne på Nk som är mitt favorit ställe :) Hade jag inte varit så trött och haft ont så hade jag gärna gått runt där mycket längre :) Efter all shopping var det dags för bio och vi såg New Moon. Älskade filmen och kommer absolut se alla fyra filmerna.

Kvällen spenderades hemma med god middag och Robinson. Söndagen 2:a advent mös vi med adventsfika innan vi åkte hem på e.m! Tack för en mysiiiiiiig helg, synd att en helg ska gå så hiskligt fort bara.




Bloggstund!


Min nyttiga start på denna dagen. Ny god smak från Proviva: Äpple,
svartvinbär med smak av mynta.



Imorse
fick man för första gången på väldigt länge vakna upp till ett lite vitt frostigt väder, inte illa! Tyvärr varade inte lyckan speciellt länge innan det kom ett par regnstänk och det genast blev någon grad mildare igen. Det är dock kallare än vad vi haft den senaste tiden men lyckan kommer bli kortvarig då det ska bli varmare redan till helgen igen. Tycker att ska det vara vinter så ska det faktiskt vara kallt ute!!! Va tidigt imorse i affären och handlade middagsmat och frukost för att hinner inte med det nu på e.m då jag har lite annat att stå i. Är enormt trött i kroppen idag och har just legat lite i soffan och slötittat på "Efter tio" med Malou. Då jag varit hängig i kroppen nu den senaste tiden har jag inte varit ute och gått tillräckligt och hade därför tänkt passa på att ge mig ut på en promenad och få maxat med frisk luft.

Till helgen ska vi åka upp till  Göteborg och det ska bli supermysigt! *Läängtar*


Hoppas ni har en extra bra onsdag! Kramar från mig

*Julfint*








Det är så mysigt nu när det börjar bli riktigt julfint här hemma. 1:a advent firades först med julpyntning i stallet & därefter åkte jag & pojken till Vellingeblomman (julbyn) där det inhandlades diverse julsaker:) Vi åkte sedan vidare till höllviken & gick på julmarknaden som de har i byn *mysigt* sen blev det glögg & papparkakor hos pojkens föräldrar senare på e.m. Hade en jättemysig  första advent.

Idag har jag varit i stallet en sväng på morgonen & sen fixat en del här hemma & måste snart iväg för att fixa en sista viktig sak för att få rätt på allt (alla dessa jäkla papper=( vill sen ta en promenad och därefter bara ligga & slappa. Mår fortfarande väldigt illa & har börjat känna av foglossning så det är så skönt att bara få ta det lugnt nu framöver och endast göra det jag orkar göra.

Sitter & funderar på vad jag ska göra till middag ikväll?? Antingen en god enkel fläskpannkaka eller någon god fisksoppa med något gott hembakat bröd till.


Ha en bra tisdag!

RSS 2.0