VÅRFINT


Fint från Zara Baby

Zara Baby

Zara Baby

Denna till mig, även den från Zara




God måndag mina vänner!

Helgen är förbi och en ny vecka har börjat. Igår var det en fantastisk dag och när jag gick med barnen längs havet fick jag riktiga vårkänslor i hela kroppen, härligt! Första dagen på det nya året som jag verkligen kunde känna att solens strålar värmde mina kinder. Idag är vårkänslan ett minne blott då det är runt -4 grader och solen lyser med sin frånvaro. Var riktigt kallt ute när vi tidigare idag var ute på vår förmiddagspromenad. Idag har vi haft sällskap av min mamma/mormor och vi har fikat och lekt med de små. Tycker att deras utveckling har tagit ett STORT kliv framåt bara de senaste 3 veckorna och det har hänt SÅ mycket under denna korta tid. De ställer sig nu båda två upp mot allt. Går runt bord, försöker gå upp i trappan (grind måste nu även införskaffas till nedanvåningen=) men framför allt så har de börjat leka mer & mer med varandra vilket är så härligt att se. De roar sig bara bättre & bättre själva och följer efter varandra överallt i hela huset nu, söta! De älskar att stå och slå på toalocket, badkaret och gärna tillsammans så det låter extra mycket, haha. Max har nu snart 4 små risgryn och Theo håller på att få sin 3:e i överkäken.

Det är så underbart att de inte kräker kaskader nu längre och därmed är det mycket roligare att nu börja köpa lite finare kläder till de små & ja även till mig själv då jag inte blir nerkräkt hela dagarna som jag blev de första 6 månaderna. Under de första månaderna som var där under vår/sommaren gick jag ofta bara med bikiniöverdel här hemma då det knappt var lönt att använda fina tröjor:) Kommer nog bli en del rolig shopping nu till vår, sommaren då jag har en hel del att ta igen, hihi!! Älskar kläder ...=)

I veckan blir det en del besök, imorgon kommer söta Sofie hit & hälsar på sen blir det till att åka ner till skanör/falsterbo någon dag och kanske in till stan någon dag och besöka Zara där de har såå fina kläder;) Vill även testa ett café som skall vara väldigt barnvänligt som heter "Välling & Cappuccino" som ligger mitt i centrala malmö nära Lemongrass. Får helt enkelt se hur veckan artar sig!

Ikväll blir det god hemlagad spaghetti & köttfärssås till hela familjen. Ska inte missa " Familjen Annorlunda" som kommer ikväll kl. 20.00!

Trevlig kväll.

Solsken!


Söta Carro

Underbart där vi gick längs havet!



Vi hittade även ett samlarträd för nappar mitt ute i skogen :)

Vilken underbar dag det har varit idag! Här hemma startade vi dagen vid 07.00 imorse. Det var två glada små prinsar som allt mer & mer har börjat "snacka" med varandra varje morgon vilket gör att man själv kan ligga & morna sig i ca en halvtimme innan det är dags för välling:) *skönt* Vid lunchtid promenerade jag & barnen bort till skogen och mötte upp min fina vän Caroline för en härlig promenad. Då det var så härligt väder, blev det en riktig långpromenad på två timmar, så härligt! Var jättekul att träffa dig gumman då det var alldeles för längesedan vi sågs. Max & Theo sov hela vägen så de var inget vidare sällskap men var nog bäst för vi hade mycket att ta igen jag & söta Carro!=)

Väl hemma fikade jag & Micke & barnen var fit for fight igen efter sin långa tupplur i vagnen. På eftermiddagen åkte jag till stallet sen blev det matlagning, lax med hollandaisesås & potatis. Även barnens farmor kom förbi en stund på kvällen & passade barnen så vi fick äta i lugn & ro & sen fikade vi ((IGEN=)) med en god chokladkaka & ännu mer kaffe.

NU blir det snart sängen för mig är jättetrött denna kväll. Imorgon är det redan fredag igen & vi får besök av goa Anna & Christian som kommer hit på lunch.

Over and Out ;)

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Anna

Hur länge har du bloggat?

Jag började blogga år 2008!


Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Jag läser dagligen mellan 5-10 st olika bloggar



Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

De allra flesta är dagboksbloggar men läser även vissa ämnesbloggar.


Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Ja det hoppas jag!


Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Har försökt hitta en gräns som passar mig bra & som jag känner mig bekväm med. Kommer aldrig vara för privat här i bloggen.


I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?

Började först & främst blogga för att få skriva av mig. Ville även ha bloggen som en kär dagbok att kunna gå tillbaka till för att minnas speciella händelser i mitt liv.


Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen?

Ja, jag har lärt känna många trevliga människor via bloggen och det är jag väldigt, väldigt tacksam för!


Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?

Tror att ALLA bör vara försiktiga med den information de delar med sig av.


Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?

Hade gärna sett att folk var bättre på att kommentera om de ändå är inne & läser. Hade gärna uppdaterat bloggen varje dag men hinner tyvärr inte då jag har mycket annat som är viktigare!!


Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?

Ja, jag hoppas det!


Jag utmanar nu: Martina Caroline





No stress!


God fika hos söta Anna.

busungarna;)

Anna är poppis:))

Annas fiiiina vovvsing!! Sussar så sött på pläden.

Max med en stooor bok, hihiii<3


Den goda förrätten som Malin bjöd på.

Goda huvudrätten.

Den supergoda efterrätten

Alla fina tjejer! Värdinnan har ni längst bak ståendes;)



Fiina Anna

Fina värdinnan!

Söta Erika.




Idag har vi haft en underbart lugn & skön dag. Igår var det högt tempo hela långa dagen! Vid lunchtid åkte jag & Max hem till våra goa vänner Anna & August där det bjöds på god fika och mycket bus & lek. Så roligt att vi har lärt känna er för ni är såå himla härliga!! På kvällen var jag på tjejmiddag hos min goa vän Malin & det var SÅ himla trevligt & hon hade lagat jättegod mat. Kvällen inleddes med gott mousserande & snacks. Därefter blev det en smarrig bruschetta. Till huvudrätt var det god lasagne & till sist blev det en urgod karamelliserad vaniljpannacotta med god svalkande sorbet som tillbehör! Tack för en jättetrevlig dag/kväll mina UNDERBARA vänner<3

Idag har vi bara haft lilla Max här hemma då Theo är hos farmor & farfar och myser. Vi försöker dela på dom små lite ibland för att var & en ska få lite mer kvalitetstid & de brukar faktiskt gilla det väldigt mycket & blir oftast väldigt lugna när de får vara själva ibland. Ikväll lagade vi egen hemgjord pizza & Max fick smaka någon bit & tyckte det var jättegott.

Sitter nu här med godispåsen framför mig & tittar på "Fångarna på Fortet" samtidigt som jag skriver här.

Dags av avsluta här nu och inta soffläge;) Hejdå!

Torsdag eftermiddag!


Fina tulpaner som Anna & Malin kom med!;)

Fick även denna goda duschcremen från Body Shop, tack snälla ni!

Det blev en god sallad från detta stället;) Gott som alltid.


Ja, jag är en STOLT mamma!!=) Fan va bra jag är=)))

Älskar dig!

och dig min lilla goa, envisa ponny;) i år firar vi 15 år tillsammans!!


Nu har vi tjuvstartat helgen här hemma och nu på eftermiddagen har även den härlig solen tittat fram, härligt. Micke är ju som sagt ledig både torsdagar, fre & alltid lör samt söndagar-lyx! Vi har valt att ha det så nu tills barnen börjar på förskola och det känns verkligen jättebra. Veckan har varit jättebra & vi har haft besök av Anna & Malin som var här med god lunch & lekte med barnen.

Igår var vi hos (Bvc 10 månaders kontroll) och allt såg så fint ut! Max vägde 10,1 kg och var 75 cm lång & Theo vägde 11,1 kg och var 76 cm lång.

Imorse tog vi lite sovmorgon då barnen var trötta! När vi hade ätit frukost & jag gjort mig iordning åkte jag & mamma/mormor in till malmö en sväng och hämtade ut en salva på apoteket, kollade i lite olika affärer & köpte med oss lunch hem från Espresso House & fikade här hemma. Kvällen blir lugn & ikväll tänkte vi testa att ge barnen lite "vanlig tillagad mat" får vi se vad de tycker om det;) Tänkte börja med det så smått nu så de lär sig, lika bra!

Ser fram emot morgondagen då vi ska på lekdejt & sen blir det tjejmiddag på kvällen! Trevligt..trevligt.

Ha det så bra, nu ska jag iväg & handla hästmat=)

Hejdå!!

Nu går det undan!



Den väldigt goda lunchen på Olof Viktors i Glemminge.

Utsikten från rummet!

Micke kollar in utsikten..


Jag med min fina vän!

Fotot tog vi i ett riktigt schysst rum, stort vitt rum med härlig yta & på
väggarna kan ni skymta Carolina Gynning härliga tavlor!

Killarna skulle givetvis spela lite=)

Den fina chokladpannacottan som jag tog till efterrätt

God äpplekaka!

Min goda söta drink..

Sötisen;)

Innan fördrinken..i rummet bredvid;)

Vackra Anna!<3

Idag, Max med söta Filip & Viktor

Max vill också upp:)

Theo & Filip, sötisar..

Söötaste Cecilia, underbara syssling!! Tack för idag<3

Våra små busfrön utvecklas verkligen i rasande fart just nu och nästan varje dag lär de sig något nytt. De har båda krypit ett tag nu på sitt egna sätt och nu har Theo börjat ställa sig upp i sängen, första gången idag och man märkte verkligen att han tyckte det var så kul;) Max ställer sig än så länge bara på knä. De älskar dammsugaren och blir alldeles lyriska såfort den åker fram. Äter bara mer & mer, matvrak;)) De sover helt ok då de oftast vaknar för att de tappat nappen. Vi matar aldrig tidigare än 07.00 om mornarna. Max har varit lite tjurig nu i några dagar men tror att det är en till tand som är på väg upp. Måste åka in till stan snarast & köpa hem ännu fler bitringar då vi blivit av med flera stycken & det behöver dom verkligern ha nu när det kliar så mycket i deras munnar/tänder!! stackars små..

Vi har haft en jättebra vecka och i torsdags åkte vi till Ystad Saltsjöbad tillsammans med våra vänner Anna&Christian. Vi stannade över tills fredag eftermiddag. Vi hade en väldigt trevlig vistelse och njöt för fulla muggar. På vägen dit stannade vi på det goda cafeét Olof Viktors i Glemminge & vi åt goda mackor och efteråt varsin god kaka. Väl framme vid YSB, checkade vi in & bara strax därefter var jag klar för att inta min behandling som blev en massage. En mjukgörande massage & gud vad skönt det var. Därefter blev det bastu, badning, bubbelbad, utomhusbad m.m! På kvällen bjöd våra fina vänner på fördrink samt tilltugg inne på deras rum. Vi gick sedan ner till restaurangen & åt en god trerätters middag.

På fredagen hade vi utcheckning kl, 11.00 men innan dess hann vi ju såklart med att inta frukostbuffén som var fantastiskt god. Därefter stannade vi kvar och badade och njöt ett par timmar till innan det var dags för hemfärd. Hit kommer vi verkligen åka snart igen och unna oss lite härlig lyx i vår ibland så stressiga vardag! Kan varmt rekommendera Ystad saltsjöbad. Barnen hade haft det jättebra & varit så duktiga hos mamma & sovit gott hela natten. Känns faktiskt himla skönt att kunna lämna dom och veta att de alltid har det sååå bra.

Idag (söndag) har vi haft min fina, underbara syssling på besök och även hennes systers barn var med. Vi fikade och lekte med barnen, jättemysigt och Max & Theo tyckte det var SÅ intressant med Filip & Viktor som är lite mer än 2 & 4 år gamla:) De känner ju så väl på sig att de också är små barn. Nu sover våra små prinsar och Micke är & storhandlar inför veckan. Ikväll ska vi göra egna hemmagjorda hamburgare och kolla på Solsidan! Världens bästa serie. Som jag har längtat och äntligen börjar det igen.

Tack till alla Er som förgyllt min vecka<3 STOR KRAM

Precis så som det ska vara!


Alla de 3 bustrollen;)


Söta mindy & killarna;)





Idag har vi haft en jättebra dag som började med sovmorgon. Efter att jag & barnen var klara med frukosten & fått på oss kläder begav vi oss ut på en timmes promenad & på hemvägen mötte vi upp våra vänner Mindy & William som kom med bussen. Vi gick sedan hem till oss och hade en jättemysig eftermiddag med fika, lek & bus. Har alltid lika trevligt tillsammans med dig & din fina son<3 Vi ses snart igen!!=)

Barnen har nu sovit i snart en timme & ska snart fixa med middagen. Idag hade jag tänkt svänga ihop en pastarätt som heter Cappellini med köttbullar & tomatsås.

Senare ikväll ska jag titta på "Familjen Annorlunda" & jag slutar aldrig att fascineras över hur de kan ha såå många barn & ändå få vardagen att gå ihop.

Njut av kvällen...

Vilodag!


Goa lilla Theo!

Goa lilla Max!

Gud vad jag älskar er mina små busungar<3

Imorse började jag dagen med att åka ut till hästarna i snöstormen & efter ett bra tag i bilen kom jag tillslut fram till stallet. Det blåste ju så mycket så snön hade lagt sig på stora delar utav körbanan:( Hästarna fick rent & fint & en massa gott hö att tugga på!! När jag kom hem hade barnen lekt en bra stund & vi passade på att äta frukost allihopa tillsammans, barnen åt gröt & yoggi.

Dagen har varit lugnare än lugnast & vi fick skippa vår promenad idag då här är så mycket snö på gångbanorna. Längtar otroligt mycket efter våren & ljuset just nu!! Och denna sommaren ska vi ta igen mycket tid på stranden, härliga grillkvällar m.m! Blev inte alltför mycket utomhusvistelse förra sommaren då barnen var så små.


Tänk att ni varit så små!! Helt otroligt...älskar Er!

Gott Nytt År!!!






Fina familjen!

Vi fyra!





Hej år 2011!

Känner på mig att detta kommer bli ett mycket bra år med många härliga möjligheter & har höga förväntningar på det nya året. Vi hade egenligen bestämt att bara äta en god middag ( bara vår lilla familj) i år då barnen är så små & man vet inte hur de skulle reagera på alla raketer & smällare men så träffade jag min vän Alexandra vecka innan nyår & då hade dom sagt samma sak men så sa vi då kan vi ju faktiskt träffas allihopa & äta & dricka något gott så Alexandra, Martin & deras söta dotter Leia samt deras hund Stella var här med oss igårkväll. Vi hade alla köpt lite olika ingredienser & gjorde egna sushi kvällen till ära..;) Det var första gången jag gjorde sushi & det var riktigt roligt men kladdigt, hehe! Blev sedan en enkel äppelkaka till efterrätt. Max & Theo la sig vid 21-tiden & somnade gott & sov sig igenom hela tolvslaget utan ett enda pip & vaknade inte förrens klockan 07.30 imorse, duktiga små gossar!! Tack våra vänner för en trevlig kväll.

Idag har vi haft en lugn dag med hemmamys varvat med promenader. Då jag missade Victoria´s secret showen häromdagen så ska jag istället sätta på tv:n & se denna fantastiska show NU=) Man får ju bara inte missa alla de snygga änglarna...

kram på dig!

RSS 2.0