♥ Funny time ♥

                     














                                                                          Goddag kära blogg!


Vilket konstigt väder det har varit ute idag. Ena sekunden strålande sol & andra sekunden storm & regn. Just nu är det i alla fall sol & ett riktigt härligt väder. Började denna dagen med ridning och rastning av hunden därefter en snabbfixning och sedan begav jag mig in till stan för att träffa min söta vän Martina. Det var ett bra tag sedan vi sågs nu igen och hade som vanligt precis lika kul & galet tillsammans som vi alltid brukar ha. Blev en god lunch på Mocca och sedan tittade vi runt i alla affärer lite överallt.  Jag & Martina gick  i  gymnasiet tillsammans och började umgås jättemycket i början av tredje ring & gjorde allt tillsammans. Även efter studenten jobbade vi ihop i ett år på en förskola och sågs varje dag ..saknar att inte jobba ihop med dig för vi hade ju så roligt varje dag!

Tack för att du är DU!



Har precis varit ute & gått en kvällspromenad med hunden & sitter nu och väntar på att pojken ska komma hem med goda Buffalo vingar & poppers som vi ska ha till middag ikväll!=)








*Godmorgon onsdag*

               



                                              





                                                               Hejhej!



Onsdag och jag vill inte att denna veckan ska ta slut för på måndag börjar allvaret igen. Då blir det till att vända helt på dygnet och börja vara vaken hela nätterna på jobb igen. Har dock ett par lediga dagar kvar så ska istället passa på att njuta av dessa istället för att tänka på vad som komma skall. Vaknade imorse upp till en  klarblå himmel men nu är det helmulet men ändå otroligt varmt så det är skönt ändå. Kanske solen tittar fram i eftermiddag ..inget mig emot! =) skulle vara skönt att sola lite i trädgården.

Vi fick häromdagen syn på en gård som är till salu som ligger i närheten av där vi bor idag. Vi bokade tid för visning och var där igår och tittade. Det var helt klart ett väldigt trevligt objekt med mycket stora möjligheter men det krävs oändligt mycket jobb och all ledig tid hade isåfall fått gå till att fixa där dagarna i ända. Frågan är om vi är beredda på det? Om vi verkligen vet vad det innebär?  Jag vet i alla fall att min dröm är att ha en egen gård där jag kan sitta och äta frukost och blicka utöver hagarna där mina hästar går och betar och den lugna fridfulla miljön som infinner sig runtom en gård. Trädgården var jättefin med en massa olika fina träd/fruktträd, bärbuskar m.m och jag kände direkt att där skulle man kunna tillbringa många fina, lata sommardagar=) Själva boningshuset var också fint och där skulle man kunna göra hur fint som helst. Det var nog mest alla kring byggnader som var det allra största "problemet " för där var det mesta i riktigt dåligt skick. Vi får tänka vidare och se vart det leder helt enkelt. Sådana här stora projekt är ju inget man förhastar sig med, direkt! Nu ska jag duscha, gå en runda med hunden och sedan se vad denna dagen har erbjuda.


Kram & pusss från mig!

26 juli!

                                                    
                                                    
                                                                              
                                                    
                                                   
                                                    
                                                    
                                                                                       
                                                    
                                                    
                                                                
                                                                                              
Söndag
och sista dagen på denna veckan. Vill att tiden ska sakta ner lite nu så min semester varar längre:) Är ledig hela nästa vecka också så det är skönt. Va uppe relativt tidigt imorse och promenerade morgonrundan med vovven och sedan lite frukost och därefter åkte jag ut till stallet. Tog bara på mig en t-shirt imorse för tyckte det kändes varmt när jag var ute med hunden på morgonen men gud vad kallt det blev sedan när jag var ute och red och det kändes som rena hösten ute helt plötsligt.

Igår (lördag) var vi i köpenhamn hela dagen och gick på tivoli & på ströget och hade det supermysigt. Jag & pojken var där med min familj, mamma & hennes nya samt hans två barn. Kom en rejäl regnskur undertiden vi va på Tivoli så alla fick ta skydd så mycket regn där kom. Bara efter en kort stund hade nästan allt vatten torkat bort och solen tittade återigen fram så där hade vi tur. Vi åt lunch på en god restaurang inne på Tivoli och spelade på chokladhjul, åt glass och åkte lite olika roliga karuseller. Vi åkte hemifrån vid tolv på dagen & var inte hemma förrens vid halv åtta på kvällen så det blev en heldag!

Nu sitter jag här och äter  en ost & skinkpaj medans jag skriver och ska snart gå ut på en långrunda med hunden. Ser att solen är framme nu så får skynda mig ut innan den försvinner igen=) Ikväll blir det god mat & film  hos Caroline & Daniel..ska bli mysigt!


Ha en bra söndag! Kramkram=)



*Semester & mysiga utflykter*


Middag hos Anna & Markus i Kristianstad!


Deras supersnygga hus som jag blev alldeles frälst i =)


De hade även 2 sådana här fina rottisar!


Min älskade Challe=)Han är så fantastisk!!!


Nu var det ett tag sedan ni såg mig här igen men det händer ju saker hela tiden vet ni..& då kan man ju inte sitta här & sitta=) Även denna veckan börjar lida mot sitt slut och alltid ska det vara så att tiden går så snabbt när man är ledig, varför är det så??*arg*  Har i alla fall fått ut mycket även utav denna veckan och skämmer bort mig själv och lever livet kan man väl säga. I onsdags åkte vi till Kristianstad för att sova över en natt hos ett par vänner vi har där. Vi grillade och snackade en massa en bra bit in på natten och hade mycket trevligt. Dagen därpå (  i torsdags) åkte vi runt i Kristianstad och Åhus och kikade lite och tog varsin god smarrig glass från Ottos glasskiosk och den var inte att leka med..=) Såå otroligt god! Senare på eftermiddagen åkte vi sedan hem igen.

Även denna dagen har varit kanonbra. Började med att pyssla om hästarna imorse, blev ingen ridning idag utan de fick vila. Efter stallet .. tog vi och slängde ihop en god frukost här hemma och sen skulle vi träffa Caroline och Daniel för att åka ut på en liten utflykt tillsammans med våra hundar. Vi bestämde oss för att åka till Svaneholmssjön och där var det jättefint! Hundarna fick leka och vi promenerade runt på stigarna där och hade även tagit med oss lite god picknick. Vi hade verkligen tur med vädret då vi under hela utflykten hade sol. När vi sedan satte oss i bilen på väg hem började det regna en massa så snacka om tur alltså. Man blev genast lite degig och slö nu bara för att regnet kom ..men snart ska vi åka och handla lite middagsmat för vi är båda väldigt hungriga här nu. Känner mig lite slö i kroppen..hoppas nu inte jag håller på att bli sjuk :( Eller så behöver jag kanske bara vila lite. Ibland vill man hinna med lite för mycket på sin semester så det ibland kan bli lite för mycket för kroppen och då måste den klart säga ifrån på något sätt & det är väl det den gör just nu. Redan igår planerade vi att grilla ikväll och mycket riktigt så får det bli. Är sugen på att grilla en god bit fläskfilé med en god krämig potatisgratäng & en sallad till det.

Lite bilder ifrån veckan..
 
kommer komma några fler sen ifrån utflykten då Carro & Daniel fotade en hel del=)

Brunch! *uppdaterad*



                             Jag, Rebecka & Annelie!

                 Såhär såg jag ut igår=)

Den smarriga maten. Fanns även mkt annat gott att plocka utav!=)

                                          Älskade Challe




Söndagen
igår var den mysigaste söndagen på länge. Söndagar brukar alltid vara så tråkiga och det brukar aldrig hända någonting. Igår var det dock annorlunda=) På morgonen var jag & red på min ena häst ..och det gick jättebra. Jag & pojken åkte sedan hem till Rebecka & Jocke där vi blev bjudna på en supergod Brunch.  Det var såå gott & trevligt alltihop. Faktiskt första gången jag blivit bortbjuden på Brunch sådär & måste verkligen varmt rekommendera er att göra en sådan här bjudning för det uppskattas nog utav de flesta!=) Vi hade ju klart hoppats på sol så vi hade kunnat bada & sola men vi fick i alla fall uppehålls väder och det var ju huvudsaken. Annelie hittade en stor padda i poolfiltret så vet inte om jag hade vågat bada där ändå=) haha! Jättekul att träffa er igår söta Rebecka & Annelie. Kommer komma upp ännu fler bilder sen på den goda maten som Rebecka & Jocke fixade sååå bra. Måste bara få bilderna först=)

Idag har min andra lediga semestervecka börjat med nya roliga saker som väntar. Hämtade igår hem vår ena labrador som ska bo här hemma hos oss denna veckan, såå mysigt det är med hund. Ska verkligen gå på låånga promenader nu denna veckan när han är här. Nu ska jag hoppa in i duschen sen måste jag rasta Challe en runda=)

Ses kanske sen! kram kram
************************************************************************
Hej igen,

Vilket konstigt väder det har varit idag. Det har nästintill blåst storm och pendlat mellan sol, moln & regn hela dagen:( Har därför faktiskt passat på att plugga lite. Hann gå en långpromenad med Challe precis innan regnet kom (tur) men nu ser jag att det håller på att spricka upp här igen så får hoppas på en solig och fin kväll istället då. Micke har varit i stan hela dagen med carros pojkvän Daniel så har haft hela huset för mig själv ..vilket faktiskt har varit lite små skönt..=) Ikväll ska jag laga Spaghetti Bolognese med en god sallad till. Är såå in i helsikes hungrig just nu så det ända jag tänker på att mat! Micke som handlat så väntar på att hanska komma hem så jag kan få slänga ihop köttfärssåsen. Efter middagen vill jag ta en till promenad sen vill jag se någon bra film ikväll. Måste även en sväng till hästarna senare.

Bye!


*Lördag 18:e juli*




                                    
                                                               Jag igår!
                                    
                                                                             Jag, Linnea & Kicki!
                                    
                                                                                      Jag & Sofie
                                    
                                                                                   Fina flickorna igen!
  

Godmorgon! Idag är det lördag och en ganska så mulen och grå sådan. Hela veckan har bjudit på fint väder så man har i alla fall hunnit njuta en hel del. Har haft mycket att göra denna veckan så har inte alls haft tid att sitta här och skriva. Har som sagt varit och är fortfarande Falsterbo Horse Show och där har jag spenderat mycket tid denna veckan. Har haft mysig släktmiddag med alla kusinerna nere i falsterbo m.m!  Igår var det förfest här hemma och det var sedan strandbaden/tältet som gällde. Väl framme vid tältet var där såååååå mycket folk så vi stod i i säkert en timme men sen gav vi upp ..för vi hade då inte ens kommit halvvägs och klockan var 01.00 och de stängde 03.00 så vi sket i det och åkte hem och åt nattamat här hemma=) Och inte vilken nattamat som helst..haha. Det blev grillad baconlindad korv med rösti, grillade vitlöksbröd med en massa olika såser till, Haha! =) Till en början var vi lite arga över hela situationen med dyra (onödiga) taxipengar men tillslut skrattade vi bara över situationen och hade nog nästan trevligare här än vad vi hade haft d där=)

Ja det är sådant som händer! Idag är det en ny dag ..=) Vaknade ganska så sent inte förrens klockan var elva. Har fått undan all disk och alla flaskor och allt ifrån igår och hunnit dammsuga m.m! Nu blir det en kopp kaffe och sedan lite plugg och en promenad. Kanske ska vi gå och se Harry Potter ikväll?

*Kramar*

Beach!




Semestern
är som sagt i full gång och denna veckan har börjat riktigt bra. Idag har det varit underbart väder liksom igår. Tillbringade denna tisdags morgonen i stallet och skötte om mina prinsar i vanlig ordning. Viktigt att förse dom med massor av vatten nu under dessa varma sommarmånaderna. Därefter begav jag mig hemåt och slängde i mig en kopp kaffe och bytte om till strand outfiten och åkte ner till Dalabadet (östra stranden) där jag mötte upp min söta vän Carro. Köpte med mig en god kycklingsallad som jag åt till lunch. Vi stannade på stranden i ca fyra timmar sen kände vi att det var ganska så lagom att åka hem. Vi fick tagit oss ett dopp men usch va mycket äcklig tång där var i början när man skulle gå ut i havet:( Väl hemma tog jag mig en dusch och åkte sen vidare till affären och köpte middagsmat ( Ost & skinkpaj m. fetaostsallad)står det på menyn här hemma ikväll. Måste se Allsång på skansen som kommer nu kl 20.00, därefter blir det nog en kvällspromenad och sen lite mer tv tittande!


Hej!

SEMESTER! *Uppdaterad*







*Systra min*


Det är så underbart att ha semester! Denna veckan kommer bjuda på mycket roligheter. Idag ska jag in till stan & träffa en kompis och även min syster för en fika. Ska passa på att se om jag kan hitta något fint på rea också. Vill ha någon snygg party topp som jag kan ha på mig nu i veckan då det bjuds på en hel del fest. Åhh tänk om man hade fått ha semester lite oftare--gud vad glad man alltid hade varit då;) Va i stallet imorse och red på banan, gick jättebra. Nu ska jag hoppa in i duschen så jag sen kan komma iväg. Är dessutom väldigt hungrig så ska hitta stans godaste lunchrestaurang såfort jag kommer in till stan;) Imorgon ska jag träffa en annan sötnos som jag saknat massor. Kommer in här sen sväng senare igen.

Hejhej!

****************************************************



Just hemkommen från en runda på stan. Blev mycket skratt, god mat & en hel del shopping!=)Fick fatt i ett par jättefina legging, en snygg aprikos festklänning, en snygg turkos tunika från Indiska och ett snyggt svart bälte. Nu är det snart dags att börja på middagen en lätt variant idag denna måndag ( Korv stroganoff) tycker det är så gott! Men först ska vi ta lite snacks & rosévin ute i trädgården!

Ha en mysig kväll!

*Njuter av livet*


Jag igår!

 Våra goda american pancakes denna torsdagen!

Gott bubbel med jordgubbe

Vår goda middag igår. Lax , torsk och tigerräkor på spett. Som tillbehör hade vi
grillade grönsaker, vitlöksbröd samt potatis & purjolökspaket, goda såser
(två olika sorters aioli och hallandaisesås.


Blev sedan chokladmousse till efterrätt. En favorit..enkel och mycket god!


Hej bloggen
, ytterligare en riktigt soft dag här hemma för mig denna (lediga torsdag) innan två stycken jobbnätter sätter igång. Inga hästar denna morgon, utan det blev en lång och härlig sovmorgon. Vaknade vid tio tiden och kände mig riktigt utvilad och pigg. Satte igång och började göra brunch här hemma till mig och pojken ( American pancakes) en STOR favorit här hemma. Nu har jag just avslutat min städning och nu hade vi tänkt bege oss ut på en långpromenad ..så mycket som vi åt igår så behövs det verkligen. Var som alltid jättegott och trevligt här hemma igår med S & R och vi äter alltid så god mat tillsammans=) Kul när alla har lika stort matintresse ..gillar folk som äter ..och som inte är så förbaskat kräsna!!! =)


Längtar så fruktansvärt mycket tills nästa vecka då min semester börjar & dels för att  Falsterbo Horse Show sätter igång. Nästa vecka kommer bjuda på många fina hästar, shopping, god mat & en masssssa partyyyyy!!;) Och många roliga möten inbokade.

Over and out & på återseende!

*Semesterlängtan*






Gammal bild på mig & sötaste challe vår labrador som jag snart ska passa=)

Är nu inne på min sista arbetsvecka innan min härliga semester börjar. Har redan avverkat två jobbnätter och veckan har hittills gått fort. Är ledig idag och imorgon vilket är skönt, skönt! Jobbar sen natt både fredag & lördag.

Denna dagen ..har gått fort p.ga att jag jag har fått sova större delen utav dagen för att i vanlig ordning lyckas komma ifatt sömnen. Vädret är lite svalare nu och det tycker jag är så skönt. Inte allra minst när man ska sova på dagarna ..som jag måste. Gick ju inte att sova förra veckan knappt då det var så hiskligt varmt som en bastu både dag & kväll/natt:( Vaknade nyss och har nu precis gjort en kopp kaffe och sitter här & mornar mig. Ikväll ska Sofie & Rasmus komma hit och vi ska grilla, grilla ..grilla god fisk med potatispaket och ha god aiolisås och gott rosé till det. Till efterrätt tror jag det skulle bli god enkel chokladmousse med färska jordgubbar!!!! Har med andra ord en väldigt trevlig kväll framför mig. Såfort kaffet är uppdrucket ska jag ta mig en skön dusch och förbereda lite inför kvällen.

KRAM från mig!

*Ljuvliga sommardagar* Uppdaterad!


Lite god och svalkande fördrink i handen..

Rebecka & Jocke

Min efterrätts tårta! (Jordgubbscheesecake med kladdkaksbotten)

Svalkande Rosé med jordgubbe, en storfavorit!

En till på oss=)





Nu är det verkligen ljuvliga sommardagar och man får passa på att njuta för snart skulle det tydligen vända igen och bli lite mer ostadigt väder igen. Gårdagskvällen här hemma hos oss blev superlyckad med god grillning, dryck och trevligt sällskap. Så roligt att träffas efter ett väldigt bra tag, det får vi självklart göra om snart igen. Nu härnäst är det stranden som gäller och där kommer jag och M stanna hela dagen för det går inte att vara hemma för här är bara för varmt trots alla nerrullade gardiner och tvärdrag så hjälper det inte ett dugg mot denna hettan.  När jag kollade innan så stod temperaturen på 28 grader så visst är det varmt;) Pratade nyss med min mamma som just nu befinner sig nere i Frankrike och där var det upp mot 35 grader ..och det tycker jag är på tok för varmt så skönt man är hemma i sverige istället. 

Ses senare, ha en härlig och solig dag!


******************************************************
Kom nyss hem från stranden och det var väldigt skönt att komma ner dit då det fläktade.Blev 3 dopp samt ett längre bad;) Är absolut ingen badkruka utan går i direkt och helst av allt hoppar jag i. Promenerade även en bra sträcka längst strandkanten. Kom nyss på att jag inte druckit kaffe idag ..haha..så ska genast gå och sätta på några koppar och sedan ta fram och äta upp restan av tårtan som jag gjorde igår som där är lite kvar på.  Därefter blir det mataffären..måste handla hem lite middagsmat. Ikväll ska vi njuta i trädgården när de tär lite svalare med en god hemmalagad caesarsallad med gott rosévin!

Kommer bli en mysig kväll. Underbart att vara leeeedig! KRAM

Trevliga fredag!




Då har det äntligen blivit helg och även jag har en fri helg denna veckan. Jobbade min sista natt igår och gud så varmt det är. Det är på ett sätt väldigt härligt att jobb natt då det är såhär varmt som det varit nu de senaste dagarna. Men sen och andra sidan är det ofantligt svårt att sova på dagarna då det är som varmast och solen står på och bara väääärmer:( Spelar ingen roll var i huset man befinner sig, lika varmt överallt. Blir nog till att skaffa en ac tills nästa sommar tror jag.

Efter jobbet imorse åkte jag inom mina hästar och svalkade av dom med riktigt kallt vatten sen åkte jag hem och jag & M åt en god frukost tillsammans. Därefter åkte vi och handlade lite gottor som vi ska ha tills ikväll då Rebecka & hennes sambo Joakim kommer hit på grillning=) Håller på att förbereda en god efterrätt som jag måste kolla till nu. Ska även försöka vila mig lite ...tror dock inte att det kommer gå något vidare men kan iaf försöka.

Önskar er en härlig fredag!

RSS 2.0